JK Bibliai Közösség ( szünetel

Jézusban hívő, újjászületett ember vagyok. Egyébként pedig Katát férjeként támogatom a JK Keresztény Ékszer és Ajándékbolt szolgálat-vállalkozásban illetve a házasság kötelékében már sok-sok éve. Én magam, tizenkét éve tértem meg egy nehéz élethelyzet szorításában. Már előtte is évekig tanultam Istenről egy ehhez nagyon hasonló kis közösség tanításait hallgatva.

 

Megtérésem óta a tanítványság számos lépcsőjét megjártam, az úgynevezett “kereszténység” sok vetületét láttam és a helyzet az, hogy mostanra érett meg bennem az igazi belső vágy arra, hogy amit eddig tanultam lelkipásztoroktól, hívő testvérektől és nem utolsó sorban Istentől a Biblia megértése által, átadjam, továbbadjam azoknak, akik velem együtt járják a tanítványság rögös útját.

Ez a motiváció hívta életre ezt a kis közösséget, ahova szeretettel várunk Katával mindenkit, aki szereti Istent és az ő igéjét, a  Bibliát és szeretne a tanítványságban előre jutni, a hitében szilárdabb alapokon állni. 

 

Hiszünk abban, hogy a Biblia Isten ihletett közlése és egyedüli stabil alap ahhoz, hogy megismerjük őt; jellemét, motivációit és céljait. Fontosnak tartjuk a Biblia szisztematikus tanulmányozását az alapvető tanok biztos ismeretét és a szöveg helyes értelmezését amely a szövegkörnyezet és a korabeli héber kulturális környezet és a vallási rendszer alapszintű ismeretét is magában kell foglalja. 

A JK Bibliai Közösségben a fókusz tehát a Biblián lesz: a 60-80 perc hosszúságúra tervezett alkalmakon dicséreteket és szövegrészeket olvasunk fel, majd egy rövid értelmezés, tanítás után kötetlen beszélgetésben vitatjuk meg az adott írásrészt vagy témát. Az összegyülekezések formáját tekintve az apostoli idők puritán hagyományait szeretnénk követni. Ezeknek az összejöveteleknek  négy fő célja volt: az írások tanulmányozása, a rendszeres találkozás hitbéli testvérekkel, az úrvacsora gyakorlása és imádkozás az Atyához.

Hisszük, hogy Jézus Krisztus az Izraelnek megígért Messiás, aki eljött testben a saját népéhez és bár a vallási vezetők akkor elutasították, Izraelt nem vetette el végleg: egy napon a zsidóság fel fogja ismerni őt és nem csak személyes, hanem nemzeti szinten is megtér. Hisszük, hogy a mai keresztény egyház nem örököse, nem elvevője, csak élvezője azoknak a szellemi áldásoknak, amiket Isten eredetileg a választott népének ígért. Hisszük, hogy Jézus volt az, aki az Istentől elfordult állapotában rekedt emberiségre kiszabott ítéletet magára vette, vagyis meghalt minden ember bűnéért, mint helyettes áldozat. Eltemették, de három nap múlva feltámadt, így Isten megváltásra vonatkozó terve el lett végezve általa és ennek az elképesztő, hihetetlennek tűnő történetnek (ami maga az evangélium, a jó hír) a megértésén alapuló, egyszerű hit által ma bárki számára nyitva áll az út az Atyához az üdvösség elnyerésére, ami ezután örök és nem veszíthető el.

A JK Bibliai Közösség nevében:

 Nagy Szabolcs

Nincs kötelező regisztráció, de szívesen vesszük,

ha jelzed jöttödet, mert a galéria befogadóképessége véges, max. 10 embert tudunk fogadni. 

Bejelentkezés: email-ben: info@keresztenyekszer.com vagy telefonon: + 36 1 618 7497

Jakab Kata
+36 1 780 3253
info@keresztenyekszer.com
 
Boltunk címe:
1074 Budapest,
Dohány u. 80. 
( a Dohány és Hársfa
utca sarkán )
© 2017 by JK Keresztény Ékszer is proudly created with Wix.com