Modern kalligráfia workshop (folyt.köv. 2020-ban :) 

kalligrafia (1).png

Mecseki Éva vagyok. Mondhatni kisgyermekkorom óta érdekel a szépírás, kalligráfia. Évek óta tanulgatom, próbálgatom a különböző betűtípusokat, stílusokat. Korábban főleg semleges szövegekkel gyakoroltam, azonban mióta megtértem, természetesen Isten Igéjével. A gyülekezetünkben volt lehetőségem Igés ajándékok (képek) készítésére, amivel Isten rámutatott a szenvedélyem valódi céljára. Isten arra hívott el, hogy a Tőle kapott ajándékkal a hívők otthonában kézzel foghatóan, szemmel láthatóan legyen jelen Isten Igéje. Mintegy bizonyságként, megerősítésként, bátorításként.
„Fogadjátok azért a szívetekbe és lelketekbe ezeket az igéket…írd föl azokat házad ajtófélfáira és a kapuidra…” (5 Mózes 11:18,20)
Érzem és meg is tapasztaltam, hogy maga a kalligráfia nemcsak egy hobbi, hanem igen hasznos dolog. Korábban olvastam egy keresztény hölgy bizonyságát, aki a depresszióból menekült meg azáltal, hogy Isten Igéjét írta nap, mint nap. Azóta én is megéltem: ha egy mélyponton már csak annyi időt tudunk Istennel tölteni, hogy az Ő Igéjét írjuk, díszítjük, az képes megtartani, majd újabb erőt adni. Ahogy írás közben ismételjük magunkban a szavakat, átformál bennünket. Ez is egy módja az Úr Igéjéről való elmélkedésnek.
„Boldog ember az, aki… az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.” (Zsolt. 1:2)
A workshop során szeretnék átadni abból a tudásból, amire az elmúlt években szert tettem, hogy bárki képes legyen otthon alkotni.

 

Az általam készített ajándéktárgyak megrendelhetőek a webshopunkból: www.goodandperfect.hu; valamint megtalálhatjátok azokat a JK Keresztény Ajándékboltban is.

© 2017 by JK Keresztény Ékszer is proudly created with Wix.com
MARADJUNK KAPCSOLATBAN
SEGÍTHETÜNK?
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Pinterest Icon
Jakab Kata
+36 1 618 7497
info@keresztenyekszer.com
 
Boltunk címe:
1074 Budapest,
Dohány u. 80. 
( a Dohány és Hársfa
utca sarkán )
BARÁTAINK