top of page
  • Szerző képeKata

Imádkozz, a saját stílusodbanA Szentírásban az emberek imádkoztak állva, térdelve, arcra borultan, fekve, ülve, kitárt karral, ég felé emelt arccal vagy meghajtott fővel. Keress olyat, ami neked legjobban működik és gyakorold! Mai ige 2016/09/08.

Bevallom, nagyon sokszor kárhoztatom magam azért, mert ahogy magamról szoktam fogalmazni, "nem vagyok jó az imádkozásban" ... az Úr többször is világosan megüzente számunkra a biblián keresztül, mennyire fontosnak tartja, hogy életünk bármely pillanatában képesek legyünk beszélgetni vele, ezt parancsolja nekünk, akár öröm, akár bánat ér bennünket, akár ebédhez ülünk le, akár aludni térünk. Valószínűleg régi beidegződés ez nálam - és talán nálad is -, hogy csak azt tekintjük imádkozásnak, mikor úgy mond, megadjuk a módját. Ahogy esetleg a nagymamától láttuk, este az ágy mellett térdepelve vagy a templomban, a padban leborulva ... sokat szoktam ezen gondolkodni és mivel én magam nem így csinálom, gyakran éreztem lelkifurdalást: nekem ez így nem megy, akkor biztosan rosszul csinálom!

De az Úr annyira szeret engem ( és persze, hogy téged is :) ), hogy ezt is elmagyarázta nekem: nem a hely, az időpont, a szavak a fontosak, hanem az, hogy milyen szívvel fordulunk hozzá. Ha az imádkozás csak abból áll, hogy mantra szerűen ismételgetjük a Mi Atyánkot, annak nem sok haszna lesz, mert a szívünkből kell jöjjenek a gondolatok, a kérdések, az érzések, a panaszok, a hála ... Ő azt kéri, hogy beszéljünk hozzá és beszélgessünk vele, ez az igazi imádság. Jó hír, hogy ez tényleg működhet akár fejen állva is, akár egy utcából éppen kikanyarodva az autóban vagy a metró lépcsőjén :))) Természetesen nagyon áldottak azok az alkalmak, amikor igazán be tudsz menni a belső szobádba, hogy senki ne zavarhasson és csak az Úrra tudj figyelni, de semmiképp se érezd rosszul magad, ha te séta közben szoktál az Úrral beszélgetni, fontos, hogy a kapcsolatunk folyamatos legyen és mindig keressük Isten társaságát <3

#én #imádság #kérdések

9 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page