• Kata

Kérjetek, és adatik nektek ...

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Vagy ki az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle, vagy amikor halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jót a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérnek tőle? Máté 7,7

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy manapság Istennek nincsenek olyan nagy csodái, mint amilyenekről olvasunk a Bibliában ... és igen, valószínűleg ebben igazunk is van. Részben ;) Mert az Úr kifogyhatatlan forrása a csodáknak a mai napig is, csak éppen nem olyan látványosan ( = nagyban ) intézi őket, mint korábban. Hanem sokkal inkább az egyén szintjén ( = életében ) zajlanak ezek a csodák, melyeket néha nem is biztos, hogy észreveszünk ... Nos, ami a héten velem történt, azt azért nem lehetett nem észrevenni és szeretném is elmesélni, mert csodás bizonyság ISTEN figyelméről, szeretetéről, gondoskodásáról!


Ti, akik követtek a facebookon, időről időre olvashattok tőlem, ha nem is panaszkodós posztokat, de legalábbis a valóságot kendőzetlenül elmesélő írásokat, utalásokat, azért mert fontosnak tartom az igazságot és az őszinteséget. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez nem mindenkinek tetszik, meg nem is menő manapság, de senki kedvéért sem szeretnék mézes - szirupos posztokat írni, mert hát, hová is vezetne az ... :)

Napi forgalom ... :P

Gyakran írok arról is - legalábbis, szerintem gyakran -, hogy milyen örömökkel és esetenként nehézségekkel jár egy keresztény vállalkozás vezetése; mennyire nehezen viselem azt, hogy munkatárs nélkül dolgozom, s bizony előfordul, hogy sok - sok órán keresztül nem lép be senki a JK üzletbe :) Vannak napok - hetek, amikor ezt egészen jól viselem, s természetesen vannak időszakok, amikor ( szinte ) sírva nézek ki az ablakon, Istent kérdezgetve, hogy miért nem veszi már le ezt a láthatatlanná tévő köpenyt az üzletről ... mert a Dohány utca egy igazán nagy forgalmú közterület, ahol tömegek sétálnak el a kirakatom és / vagy az ajtóm előtt, mégsem méltatnak néha még csak egy sanda pillantásra sem, hát hogy lehetséges ez?! A nyár vége és a sulikezdésről szóló ősz eleje is bizony ilyen időszaknak számított most. Sehol senki, én meg lógattam az orromat ... s jobb híján, nekiestem a karácsonyi munkáknak.


A héten valahogy nem volt kedvem a Friends "újabb" epizódjához, meg más riport műsort vagy ősrégi kabaréjelenetet sem kívántam hallgatni munka közben ... épp bújtam a facebookot, amikor elém keveredett egy prédikáció, amiről aztán átnyergeltem egy másikra, s kötöttem ki végül Bolyki Lacinál :) Éhes oroszlánként vetetettem magam az első, majd a második, a harmadik tanításra és éreztem, ahogy megnyugszom az ige igazságától és válaszokat kapok a bennem zúgó kérdésekre ... egy kezemen meg tudom számolni, hányszor volt eddig olyan, hogy Isten valakinek a tanításán keresztül üzent nekem, de most azt tette és ez nagyon jó volt nekem! Dolgoztam, hallgattam Laci humoros, de nagyon lényegre törő és nagyon biblikus tanításait és éreztem, ahogy megnyugszom, elfogadom és érteni kezdem a helyzetem. Imádkoztam, kicsit pityeregtem, dolgoztam és hallgattam közben, hogy Jóbbal milyen felfoghatatlan szörnyűségek történtek, ő mégis azt mondta, ha a jót elfogadtuk Istentől, akkor a rosszat is el kell fogadnunk tőle.


A felesége ezt mondta neki: Még most is ragaszkodsz ahhoz, hogy feddhetetlen maradj? Átkozd meg Istent, és halj meg! De ő így felelt neki: Úgy beszélsz te is, ahogyan a bolondok szoktak beszélni! Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Jób 2,9-10.


S így esett, hogy végül az egész napot ebben a furcsán kellemes, nagyon Isten lába melletti állapotban tölthettem, zavartalanul, mert valóban, aznap senkinek sem volt szüksége igés ajándéktárgyra, tőlünk :) Este posztoltam egyet azért, főként, hogy ti is hallgassátok meg a tanítást, ha éppen arra vezet a Szellem ( itt tudod meghallgatni ), másrészt meg kicsit ki akartam kiabálni a szomorúságomat, mert hát na ... :) Szóval, diszkréten egy kommentbe dugtam a pénztárgép zárós fotómat, hogy úgyis látni fogja, akinek kell ... aztán hazasétáltam.


Hasonlóan teltek a héten a további napok is, persze voltak vevők is, kedvesek, aranyosak, meg nézelődők is, csendesek, csodálkozóak ( jéééé, én még nem is láttam ilyet, hogy "keresztény ajándékbolt" ), szóval a körülmények nem változtak jelentősen, de bennem Isten dolgozott és én változtam, nem is keveset :) Mérhetetlen hála volt bennem. Bizony! Megtanított az Úr hálásnak lenni a 0 ft - ért, aztán a néhány ezerért is és azért is, mert sok - sok órán keresztül tudtam a héten nyugiban foglalkozni a karácsonyi mindenfélével, meg az egyedi rendelésekkel stb. stb. Már nem fáztam lelki értelemben, mert közel húzódtam a kiapadhatatlan forráshoz, az Úrhoz <3


A Balaton ősszel a legszebb, szerintem ;)

Csütörtök reggel is így nyitottam ki, nyugodt, békés állapotban, készülve a másnapi - szokatlan - szabadnapra ( meglátogattam Virágszirom Mariska barátnőmet, hogy együtt töltsünk egy szép napot a Balaton mellett <3 ) és készülve az esti Biblia Csoport alkalmunkra.


Éppen egy vevőnek segítettem megtalálni a megfelelő ajándékot, amikor két fiatalember lépett be a boltba. Mindenféle emberek járnak be hozzám, néha nem annyira jó szándékúak is, de ezeknél a srácoknál nem szólt a fejemben a riasztó, hogy baj lenne, ennek ellenére, valami furcsát láttam rajtuk. Segítséget nem igényeltek, így visszatértem a hölgyhöz, aki már a kasszához készülődött. Félszemmel figyeltem a két úriembert, akik kicsit tétován jártak - keltek a boltban, megálltak a faliképeknél, egyet le is akasztottak, de ezzel még mindig nem győztek meg arról, hogy megtalálták, amiért jöttek. Elment a vásárló, s ekkor már nem bírtam tovább, nem udvariatlanul - remélem legalábbis!! -, de kiszakadt belőlem a kérdés: "Mit kerestek tulajdonképpen?!" S akkor elmondták. Ők nem vásárolni jöttek be a JK boltba, hanem azért, mert az ÚR küldte őket hozzám.


Az idősebbik - tulajdonképpen velem egykorú :P - látogató kezében volt egy boríték, melyet hamarosan át is adott nekem. Elmesélte, hogy aznap volt a születésnapja, amikor én a 0 ft - os bevételemmel "büszkélkedtem" a facebokon, ő követi az oldalamat és bizony aznap este Isten nem hagyta őt nyugton, azt kérte tőle, hogy látogasson meg és támogassa a boltot, a szolgálatot, s így engem.

.

.

.

.

.

Hogy finoman fogalmazzak, ritkán reked bennem a szó, de most nem nagyon tudtam mit mondani; egyszerűen csak álltunk ott és meghatódtunk mindhárman attól a ténytől, amit persze elméletben jól tudunk, hogy milyen fantasztikusan gondoskodó és szerető Istenünk van nekünk! Ahogy írom ezeket a sorokat, most is érzem a Szent Szellem örömét! A mi Urunk olyan Isten, amilyen nincs másik. Ma is figyel, tud mindenről és betölti a szükségeinket, néha egy - egy jó szóval, egy öleléssel, egy igével, s néha bizony pénzzel, ha erre van szükségünk s végzi a csodákat az életünkben! Beszélgettünk még egy kicsit a fiúkkal, imádkoztunk és hálát adtunk, majd elköszöntek tőlem, s mentek a dolgukra. Én pedig ott maradtam a kis boltomban, olyan csordultig telt szívvel, amire ezek a szavak nem is elegendőek ... kicsivel később persze kinyitottam a borítékot is, melyben nem egy, hanem több napnyi bevételem volt ...


Ilyen csodát még nem tapasztaltam ebben a 7,5 évben, mióta újjászülettem ... és fontosnak tartottam, hogy bizonyságot tegyek róla előttetek is! A pénznek még keresem a helyét ( van neki bőven :D ), imádkozom a felhasználása felől ... és közben annak a ténynek örülök a legeslegjobban, hogy ebben az egészben nem a pénz a legfontosabb szereplő számomra ... hanem maga a tény, hogy

- Isten gondoskodik! <3

- Istennek nagyon sok hűséges, őrá figyelő gyermeke van! <3


kata


220 megtekintés
Jakab Kata
+36 1 780 3253
info@keresztenyekszer.com
 
Boltunk címe:
1074 Budapest,
Dohány u. 80. 
( a Dohány és Hársfa
utca sarkán )
© 2017 by JK Keresztény Ékszer is proudly created with Wix.com