• Kata

Konvektor - mese


Szeretnék elmesélni nektek egy rövid történetet vagyis inkább mondanék nektek egy bizonyságot.


Olyan gyakran dobálózunk - a legjobb szándékkal persze -, azzal az igével, hogy Istennek semmi sem lehetetlen Lukács 1,37, de vajon hányszor gondolunk bele, hogy ez szó szerint igaz, nem csak úgy néha, meg talán, meg esetlegesen :) Elmesélem, ma mennyire kézzelfogható volt a gondoskodása a mi életünkben.


Hetek óta azon töröm a fejem, hogy a új üzletbe honnét szerezzek egy vállalható kinézetű konvektor fedelet vagy jobb esetben teljes burkolatot. Az előző vagy az őt megelőző bérlők valamelyike sajnos nem vigyázott a konvektorra, valami csúnyán ráéghetett (?) a tetejére, meg az oldalán is lejött a festék, egyszóval kifejezetten randa volt, pont olyan, amilyet sehogy sem tudtam elképzelni az új, csini JK boltban :)


Széttúrtam a netet, hol vásárolhatnánk új vagy használt, de még használható kinézetű ruhácskát a konvektorra, de sehol sem találtam ilyesmit. Még használt konvektort csak - csak láttam ( 20 e ft ) , a legáltalánosabb és sokak által javasolt megoldás viszont a meglévő burkolat felújítása volt ( 25 e ft karbantartással együtt ), de annyi a fizetni való most, hogy nem voltam elégedett egyik megoldással sem, szerettem volna kevesebb pénzből megoldani a problémát és így kicsit még nyitva hagytam a kérdést :)


Ma mentünk első alkalommal át az üzletbe dolgozni, azaz előkészíteni a terepet a festéshez. Összeraktam mindent, ami kell, a takarító eszközöket, a falfestéket, vödröket, hengereket, ecseteket stb., és éppen indultam volna le a lakásból, amikor a férjem szólt, hogy a kukák mellett ( társasház ) látott egy egészen elfogadható állapotú konvektort kidobva .. nem lehet az jó nekünk?! :o Úgy rohantam le a földszintre, mintha valódi veszélyt jelentett volna, ha csak lépésben sétálok le, mert addig valaki alattomosan elviszi az orrom elől a - már kidobott - konvektor burkolatot :D Szóval, megdöbbenve láttam, hogy pontosan ugyanolyan típusú konvektort pakolt oda egy lakótárs, mint amilyennek a burkolatára nekünk van szükségünk. Minimális sérülések ezen is vannak, de sokkal - sokkal szebb, mint a régi fűtőtest ruhája. Mint két vigyorgó gyerek estünk neki a lomnak, levetkőztettük s az üzletben átcseréltük a két burkolatot. A csúnyát meg visszahoztuk a kukák mellé.


Így tapasztaltuk ma meg, testközelből, milyen is az, amikor Isten egy kimondott - kimondatlan kérésünket teljesíti. Mert neki az csak egy kis "csettintés", nekünk meg egy hatalmas bizonyság volt arra, hogy a mi drága, mennyei Édesapánk mennyire gondoskodó. Annyira, hogy ajándékozott nekünk egy konvektor burkolatot. Köszönjük szépen! <3


Apropó, nincs valahol egy jó állapotú harmonika ajtótok kidobva?! Az még jól jönne nekünk, Uram ;) :D


Kata

315 megtekintés
Jakab Kata
+36 1 780 3253
info@keresztenyekszer.com
 
Boltunk címe:
1074 Budapest,
Dohány u. 80. 
( a Dohány és Hársfa
utca sarkán )
© 2017 by JK Keresztény Ékszer is proudly created with Wix.com