Rólunk

RÁDIÓ INTERJÚ

Miért tér meg valaki felnőttként? Hogyan készülnek az igés ékszerek? A Keresztény értékek műsorban megismerhetjük Jakab Katát, aki felnőttként talált rá Istenre, ennek hatására pedig elkezdett készíteni különböző típusú keresztény ékszereket. A hivatását nemcsak munkaként, hanem misszióként éli meg. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika 2021.01.03.

A képre kattintva meghallgathatod a beszélgetést! :) ( zöld képre katt )

On Air Sign

TV FELVÉTEL

 

Nézd meg a Duna TV

Új nemzedék c. műsorát 

( 2019.05. 05.-i adás ) , melyben bemutatkozott

Kata ill. a JK Keresztény Ékszer- és Ajándékbolt :) 

20190511_163515.jpg

Isten hozott a boltunkban!

A JK Keresztény Ékszer- és Ajándékbolt ( brand ) mögött álló XEEM Kft. egy mini, de annál lelkesebb vállalkozás. 6 éves webáruházas múltat követően 2018. tavaszán megnyitottuk budapesti ajándékboltunkat, először az Erzsébet krt - on, majd a Dohány u. 80 - ban.

Legfőbb célunk, hogy minél több emberhez jusson el Isten igéje, ezért ( szinte ) minden ajándéktárgyunkon megtalálod valamelyik igeverset a Bibliából. A kézzel készített ékszereket magunk csináljuk, így minden darab sok szeretettel készül, bízom benne, hogy Neked is sok örömet fog okozni a viselésük. 

Választékunkat bővítettük a bolt megnyitásakor, azért, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni a boltunkba betérő hívő vagy még csak kereső embereket, így több alkotó munkáját is megtalálod nálunk. Az ékszereken kívül árusítunk faliképeket, képeslapokat, hűtőmágneseket, bögréket, faliórát, ékszertartót stb. Ha bármilyen kérdésed vagy egyedi ékszerrel kapcsolatos kérésed van, keress bátran a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken.

Kellemes nézelődést és vásárlást kívánunk, Kata & Szabolcs

log04.png

Lélegzet Magazin interjú :) 

A Lélegzet Magazin 2019. novemberi számában is találtok velem egy beszélgetést, Balázsfalvi-Ábrám Anna kérdezett sikerekről, harcokról, a boltomról és sok minden másról is. Az interjút online el is olvashatod itt.

Bella Girl interjú :) 

A Bella Girl Magazin 2018. decemberi számában is találtok velem ill. kamasz lányaimmal egy beszélgetést Trendi vagy keresztény? Lehet mindkettő? címmel. A magazint online is meg tudjátok rendelni vagy személyesen is megvásárolhatjátok a JK boltban. 

bella_girl_logo.png

Új Közlöny - X. évfolyam| 2017/03 Debreceni Református Hittudományi Egyetem 

Kicsivel több, mint 3 éve fedeztem fel Nagyné Jakab Kata által megálmodott Keresztény Ékszer Facebook oldalát. Azonnal beleszerettem az ötletébe. Azóta figyelemmel követem Kata munkásságát, s nem egyszer megbizonyosodhattam keze munkájának minőségéről is. Amikor a pünkösdi szám vezérszavait beszélgettük az Életmód rovatnál, rögtön ő jutott eszembe, hiszen, ha valaki jó példája lehet annak, hogy szenvedéllyel végzi a munkáját, s ugyanezzel a szenvedéllyel együtt hirdeti Isten igéjét, akkor az Nagyné Jakab Kata. Ismerjétek meg őt! Először is nagyon szépen köszönöm, hogy elvállaltad a felkérésünket! ☺

Első kérésem az lenne, kedves Kata, hogy mesélj kicsit magadról, és arról, hogyan ismerted meg Istent!

Nagyné Jakab Kata vagyok, és mint manapság sok felnőtt, én is több  fronton igyekszem helytállni. Feleség vagyok, édesanya, újjászületett hívő, vállalkozó. Budapesten élek a férjemmel és két kiskamasz lányommal. Sokáig voltam kereső ember, hosszú évekig éltünk a férjemmel felemás igában, Ő már 2007. elején megtért, nekem még szükségem volt 5 évre, hogy kinyíljon a szemem. Ez az öt év mindannyiunknak nehéz volt, mert én a nagy keresésben sok ezoterikus - sprituális tant is tanulmányoztam, hátha azok egyike vagy mindegyik lesz a megoldás az élet nagy problémáira, míg a férjem várakozott és imádkozott értem, hogy én is megtérjek. Az Úr meghallgatta őt, 2012. júniusában, a Reménység fesztiválon imádkoztam először Istenhez, akkor fogadtam el Jézust személyes megváltómnak. Ezt követően már együtt, mint család kezdtünk el gyülekezetbe járni és jött a szolgálat ötlete  az ékszerekkel.

Hogyan jött az ötlet ehhez a vállalkozáshoz?

Isten elkérte tőlem a korábbi foglalkozásomat - megtérésem előtt masszőrként dolgoztam -, de mivel ezt elsőre nem adtam olyan könnyen, egy egészségügyi problémával igyekezett nagyobb nyomatékot adni a szavának. Így egyik napról a másikra ott álltam, hogy a régit már nem tudom csinálni, bármennyire is szerettem, új feladatom pedig még nincs. Isten hű és igaz, nem hagyott engem sokáig kétségek között, nem telt el sok idő és egyik reggel úgy keltem fel, tudtam, üveglencsés ékszereket kell készítenem. Az első egy - két hónapban még csak szép virágos képekkel díszítettem a medálokat, majd jött az igazi “szikra”, rájöttem, ezeket remekül lehet használni üzenetek közvetítésére is. Ekkor születtek meg az első igeverses, bátorító üzenetes nyakláncok, karkötők, gyűrűk. Az évek során igyekeztem más technikákat is megtanulni ( metal stamping, swarovski gyurmás ékszerek ), egyrészt, hogy minél több embert elérhessek ezekkel a tárgyakkal, másrészt, hogy én se unjam el a készítésüket. A fő igeversem az 5 Mózes 11,18 “Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon.” ezért készítem az ékszereket, remélve, hogy a segítségükkel sok elveszett emberhez juthat el az evangélium.

 

Folyamatosan megújulsz a munkádban. Mi az, ami inspirál egy-egy újabb aprócska ékszer elkészítésénél?

Az ötletek több helyről érkeznek. A vásárlók gyakran keresnek meg egyedi kérésekkel, melyre bátorítom is őket és lehet, hogy egy rendelés során kérnek tőlem valami merőben szokatlant, amin utána tovább dolgozom, előfordul, hogy külföldi oldalakon nézelődöm és megtetszik valami újdonság, de az sem ritka, hogy az alapanyag beszerző körútjaim egyikén pattan ki új terv a fejemből :)

 

Missziónak tartod ezt a munkát?

Mindenképpen! Hiszem és érzem, hogy Isten ezt feladatként tűzte ki számomra. Megtérésem után az első imáim egyike az volt, kértem az Urat mutassa meg, hogyan tudnék minél több embernek mesélni Jézus bevégzett munkájáról. Sok - sok pozitív visszajelzést kapok a vásárlóktól és bizony nagyon jó érzés néha belegondolni, milyen sok történet kapcsolódhat az ékszerek által elindított beszélgetésekhez, melyekről nem is tudok.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a munkáddal kapcsolatban?

Gyakran kapok köszönő email - eket, fényképeket, melyeken viselik az általam készített ékszereket és mindegyikhez mellékelnek néhány sort is, elmesélnek néha konkrét eseményeket is, melyben szerepük volt az ékszereknek, hogyan szólította meg pl. az igés nyakláncot viselő hölgyet valaki a villamoson. Persze néha támadnak is, bálványnak titulálják az igés ékszereimet, a kedvesebbek finoman intenek, hogy szerintük rossz úton járok, míg mások fenyegetnek, hogy elkárhozom, ha ezt nem hagyom azonnal abba. Az elején fájtak ezek a megjegyzések, elbizonytalanítottak, többször tartottam önvizsgálatot, imádkoztam a munkám felől, de az Úr sokszor üzent nekem: hasznos a munkám, folytassam bátran.

 

Hol találkozhatnak veled az érdeklődők? Hogyan léphetnek veled kapcsolatba?

Egyelőre az internet a JK Keresztény Ékszer fő mozgástere, a webáruházamon ( www.keresztenyekszer.com ) keresztül tudnak az érdeklődők vásárolni és egyedi rendeléseket is leadni. Az ékszereket Budapesten át is lehet venni, de ha ez valakinek messze van, szívesen postázom őket. Ezen kívül érdemes figyelni a facebook oldalamat is ( https://www.facebook.com/keresztenyekszer/ ), ahol nagyon aktívan vagyok jelen, ott jelzem, ha személyes vásárlásra is van lehetőség, mint például most május 27 - én az Ez az a nap rendezvényen, a Misszió Expó területén, 12,00 - 15,00 között :) Várok mindenkit szeretettel!

Köszönöm az interjút! Drága Kata! Isten áldjon meg téged és a munkádat továbbra is!

​Soldigo INTERJÚ KATÁVAL


Miért kezdtél saját vállalkozásba? Mivel foglalkoztál az üzleted előtt? Ez leköti a teljes idődet vagy még egyébbel is foglalkozol?

Két kislány édesanyjaként éveket voltam otthon, s mikor 10 év után újra munkába kellett álljak, elképzelhetetlen volt számomra, hogy egy munkahelyhez / főnökhöz alkalmazkodva kelljen újra élnem az életet, miközben bármikor szükség lehetett arra, hogy otthon maradjak néhány napot, a gyerkőcök betegségei miatt pl. Szóval, a szabadságot választottam, legalábbis azt hittem, hogy vállalkozónak lenni szabad manapság. Főállásban csinálom, bár néha elgondolkodom azon, hogy jó lenne, egy 4 órás állás, de olyat nem könnyű manapság találni és én túlságosan szeretem az általam teremtett munkát ill. munkahelyet, úgyhogy egyelőre maradok a napi 8 órás ékszerkészítésnél.

Mi az üzleted története?

Az elmúlt tíz év során azt tapasztaltam, hogy 3 – 4 évente 180 fokos fordulatot vesz az életem, ha munkáról van szó. Korábban nem voltam ennyire nyughatatlan ember, de mostanában gond nélkül tanulok meg szinte bármi újat, ha úgy hozza az életem, hogy erre van szükség. Talán egy közös jellemzőt azért megfigyelhetünk, szeretek a kezemmel dolgozni, a semmiből valamit létrehozni, most éppen kézműves ékszereket. Számomra nagyon fontos, hogy az általam készített nyakláncok, karkötők ne csupán díszként funkcionáljanak rajtunk, ezeknek a daraboknak ennél sokkal fontosabb feladatuk van, üzenetet közvetítenek, leginkább a bibliából. Szerencsére ezt a vásárlóim is hasonlóan gondolják, így nálam szinte minden egyedi kérésre készül, személyre szabottan.

Honnan jött a név?

Keresztény Ékszer. A név adta magát, keresztény tartalmú ékszereket készítek, keresztény embereknek, ez a legpontosabb elnevezés.


Hol találod meg a termékeid elkészítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket?

Alapvetően két technikával foglalkozom, ebből az egyik az üveglencsés ékszerek készítése, melyekhez már nagyon könnyen talál az embere alapanyagot. Leginkább a neten szeretek vásárolni, jól bejáratott helyekről, pár kattintás és hozza a futár a termékeket. Kényelmes és olcsóbb, mintha magam járom a várost … A másik technika a “metal stamping”, egy itthon még alig ismert módja az egyedi, feliratos ékszerek készítésének. Mivel Magyarországon nem ismerjük, eszközök, alapanyagok sem állnak rendelkezésre, mindent az USA – ból, Angliából rendelek. Az anyagok súlya miatt ( acél, alumínium, réz ) a postaköltség kifizetése sokszor fájdalmas … de egyelőre nincs más forrásom.


Mi inspirál hogy ilyen csodálatos termékeket alkoss?

A vevők, a konkrét vagy nem is annyira konkrét elképzeléseikkel. Minden alkalommal születik valami új, néha nehezen jutunk el a megrendelésig, néha nagyon pontos instrukciókat kapok – mindkettő változatot szeretem, ezt nem lehet megunni.


Van jelen pillanatban kedvenc terméked?

Hogyne, az mindig van. Mindig valami más. Most a karkötőim. S úgy tűnik egy rugóra jár az agyunk a vevőkkel, mert ők is ilyeneket rendelnek mostanában. Lehet gyöngyös vagy alumínium lap, felirattal, szeretem őket.


Mik voltak azok a kihívások és nehézségek amelyekkel szembesültél a vállalkozásod első fázisában? Mi motivált hogy folytasd?

Vállalkozni nem könnyű manapság, főleg, ha az ember tényleg be akarja tartani a játékszabályokat és meggyőződésem, hogy mindenki így kezdi az elején. De nem könnyű, tudjuk milyen sok a kötelező fizetnivaló, okosan kell mérlegelni, tényleg kitermeli – e a vállalkozás a bérelt irodát pl. Én most ezzel küzdök, bizony rájöttem, erről a luxusról le kell mondjak, marad az otthonról dolgozás, de bízom benne, hogy ez majd változni fog idővel.


Mennyi időbe telt, amíg megjelentek az első vásárlóid? Mit tettél hogy megszerezd és megtartsd az ügyfeleidet?

Az első vásárlóim az ismerőseim körül kerültek ki. Utólag azt gondolom, ez egy kicsit veszélyes, mert ők azok, akik mindig lelkesednek, sosem akarnak megbántani és a legnagyobb jó szándék ellenére is, félrevihetnek. Az elején senki sem csinálja 100% – osan, amit csinál, sokat kell tanulni, tökéletesíteni a technikán, jobb alapanyagokat beszerezni stb. Ha sokan vannak körülötted, akik csak és kizárólag dicsérnek, tovább tart, míg rájössz, esetlegesen min kell javítani.


Mik a terveid a jövőre nézve? Szándékozol új termékeket bevezetni?

Természetesen tele vagyok új ötletekkel, tervekkel, néha sokkal többel is, mint amennyire van visszaforgatható tőke, de a kétszemélyes vállalkozásunk másik tagja – a férjem – szerencsére vissza tud ilyenkor fogni.