top of page

RÓLUNK

Isten hozott a JK Keresztény Ajándékbolt oldalán :)

Célunk, hogy minél több emberhez jussanak el igés ajándéktárgyaink segítségével az ÚR Jézus szavai.

 

Köszönjük, hogy vásárlásoddal te is partnerünk leszel ebben a szolgálatban.

 

Szeretettel, Nóri, Kata és Szabolcs

IMG_3136.jpeg

2023. februárjában a PAX TV, Keresztmetszet c. adásának vendégei voltunk Nóri és én. Hálásak vagyunk a remek beszélgetésért, a szeretetteljes hangvételű kérdésekért, Berki Csabinak.

Ha szeretnél kicsit a dolgok mögé látni és megérteni, mi történik a JK bolt falain belül, akkor nézd meg az adást velünk :) Köszönjük, K és N

IMG_3337.jpeg

A JK Keresztény Ékszer- és Ajándékbolt ( brand ) mögött álló XEEM Kft. egy mini, de annál lelkesebb vállalkozás. 6 éves webáruházas múltat követően 2018. tavaszán megnyitottuk budapesti ajándékboltunkat, először az Erzsébet krt - on, majd a Dohány u. 80 - ban ( ez a jelenlegi helyszínünk). A háromfős csapat nagy odaadással, lelkesen végzi ezt a szolgálatot. Nórival ( a fotón középen ) találkozhatsz lent az eladótérben és általában vele beszélsz telefonon is. Katát ( jobbra ) a galérián hallod jobbára dolgozni, ő igyekszik összefogni és irányítani a folyamatokat a boltban és online is. Berni ( balra) pedig segít nekünk :)

Szabolcs erről a képről lemaradt sajnos, pedig a háttérből felügyeli és vigyázza a pénzügyi folyamatokat Legfőbb célunk, hogy minél több emberhez jusson el Isten igéje, ezért ( szinte ) minden ajándéktárgyunkon megtalálod valamelyik igeverset a Bibliából. Nagyon sok tárgyat mi magunk tervezünk és készítünk, így minden darab sok szeretettel készül, bízom benne, hogy Neked is sok örömet fog okozni a viselésük. 

Választékunkat bővítettük a bolt megnyitásakor ( és tesszük ezt azóta is, folyamatosan ), azért, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni a boltunkba betérő hívő vagy még csak kereső embereket, így több alkotó munkáját is megtalálod nálunk. Az ékszereken kívül árusítunk faliképeket, képeslapokat, hűtőmágneseket, bögréket, faliórát, ékszertartót stb. Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken.

Kellemes nézelődést és vásárlást kívánunk, Kata, Szabolcs és Nóri és már Berni is :)

Facebook live 2022. 09. 01.

Kik vagyunk? Miért csináljuk ezt az egészet? Munka ez vagy szolgálat? NÉZZETEK BENNÜNKET, és mindenre választ kaptok. Nórival lelkesen válaszoltunk az ÁkkssÉlőlájvban oldalon :)  Hálásan köszönjük Ákosnak a szuper kérdéseket és hogy érdekesnek tartotta JK szolgálatot egy interjú erejéig :) 

TV FELVÉTEL

 

Nézd meg a Duna TV

Új nemzedék c. műsorát 

( 2019.05. 05.-i adás ) , melyben bemutatkozott

Kata ill. a JK Keresztény Ékszer- és Ajándékbolt :) 

RÁDIÓ INTERJÚ

Miért tér meg valaki felnőttként? Hogyan készülnek az igés ékszerek? A Keresztény értékek műsorban megismerhetjük Jakab Katát, aki felnőttként talált rá Istenre, ennek hatására pedig elkezdett készíteni különböző típusú keresztény ékszereket. A hivatását nemcsak munkaként, hanem misszióként éli meg. Várja Önöket a szerkesztő-műsorvezető: Gál Mónika 2021.01.03.

A képre kattintva meghallgathatod a beszélgetést! :) ( zöld képre katt )

On Air Sign
log04.png

Lélegzet Magazin interjú :) 

A Lélegzet Magazin 2019. novemberi számában is találtok velem egy beszélgetést, Balázsfalvi-Ábrám Anna kérdezett sikerekről, harcokról, a boltomról és sok minden másról is. Az interjút online el is olvashatod itt.

Bella Girl interjú :) 

A Bella Girl Magazin 2018. decemberi számában is találtok velem ill. kamasz lányaimmal egy beszélgetést Trendi vagy keresztény? Lehet mindkettő? címmel. A magazint online is meg tudjátok rendelni vagy személyesen is megvásárolhatjátok a JK boltban. 

bella_girl_logo.png

Új Közlöny - X. évfolyam| 2017/03 Debreceni Református Hittudományi Egyetem 

Kicsivel több, mint 3 éve fedeztem fel Nagyné Jakab Kata által megálmodott Keresztény Ékszer Facebook oldalát. Azonnal beleszerettem az ötletébe. Azóta figyelemmel követem Kata munkásságát, s nem egyszer megbizonyosodhattam keze munkájának minőségéről is. Amikor a pünkösdi szám vezérszavait beszélgettük az Életmód rovatnál, rögtön ő jutott eszembe, hiszen, ha valaki jó példája lehet annak, hogy szenvedéllyel végzi a munkáját, s ugyanezzel a szenvedéllyel együtt hirdeti Isten igéjét, akkor az Nagyné Jakab Kata. Ismerjétek meg őt! Először is nagyon szépen köszönöm, hogy elvállaltad a felkérésünket! ☺

Első kérésem az lenne, kedves Kata, hogy mesélj kicsit magadról, és arról, hogyan ismerted meg Istent!

Nagyné Jakab Kata vagyok, és mint manapság sok felnőtt, én is több  fronton igyekszem helytállni. Feleség vagyok, édesanya, újjászületett hívő, vállalkozó. Budapesten élek a férjemmel és két kiskamasz lányommal. Sokáig voltam kereső ember, hosszú évekig éltünk a férjemmel felemás igában, Ő már 2007. elején megtért, nekem még szükségem volt 5 évre, hogy kinyíljon a szemem. Ez az öt év mindannyiunknak nehéz volt, mert én a nagy keresésben sok ezoterikus - sprituális tant is tanulmányoztam, hátha azok egyike vagy mindegyik lesz a megoldás az élet nagy problémáira, míg a férjem várakozott és imádkozott értem, hogy én is megtérjek. Az Úr meghallgatta őt, 2012. júniusában, a Reménység fesztiválon imádkoztam először Istenhez, akkor fogadtam el Jézust személyes megváltómnak. Ezt követően már együtt, mint család kezdtünk el gyülekezetbe járni és jött a szolgálat ötlete  az ékszerekkel.

Hogyan jött az ötlet ehhez a vállalkozáshoz?

Isten elkérte tőlem a korábbi foglalkozásomat - megtérésem előtt masszőrként dolgoztam -, de mivel ezt elsőre nem adtam olyan könnyen, egy egészségügyi problémával igyekezett nagyobb nyomatékot adni a szavának. Így egyik napról a másikra ott álltam, hogy a régit már nem tudom csinálni, bármennyire is szerettem, új feladatom pedig még nincs. Isten hű és igaz, nem hagyott engem sokáig kétségek között, nem telt el sok idő és egyik reggel úgy keltem fel, tudtam, üveglencsés ékszereket kell készítenem. Az első egy - két hónapban még csak szép virágos képekkel díszítettem a medálokat, majd jött az igazi “szikra”, rájöttem, ezeket remekül lehet használni üzenetek közvetítésére is. Ekkor születtek meg az első igeverses, bátorító üzenetes nyakláncok, karkötők, gyűrűk. Az évek során igyekeztem más technikákat is megtanulni ( metal stamping, swarovski gyurmás ékszerek ), egyrészt, hogy minél több embert elérhessek ezekkel a tárgyakkal, másrészt, hogy én se unjam el a készítésüket. A fő igeversem az 5 Mózes 11,18 “Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon.” ezért készítem az ékszereket, remélve, hogy a segítségükkel sok elveszett emberhez juthat el az evangélium.

 

Folyamatosan megújulsz a munkádban. Mi az, ami inspirál egy-egy újabb aprócska ékszer elkészítésénél?

Az ötletek több helyről érkeznek. A vásárlók gyakran keresnek meg egyedi kérésekkel, melyre bátorítom is őket és lehet, hogy egy rendelés során kérnek tőlem valami merőben szokatlant, amin utána tovább dolgozom, előfordul, hogy külföldi oldalakon nézelődöm és megtetszik valami újdonság, de az sem ritka, hogy az alapanyag beszerző körútjaim egyikén pattan ki új terv a fejemből :)

 

Missziónak tartod ezt a munkát?

Mindenképpen! Hiszem és érzem, hogy Isten ezt feladatként tűzte ki számomra. Megtérésem után az első imáim egyike az volt, kértem az Urat mutassa meg, hogyan tudnék minél több embernek mesélni Jézus bevégzett munkájáról. Sok - sok pozitív visszajelzést kapok a vásárlóktól és bizony nagyon jó érzés néha belegondolni, milyen sok történet kapcsolódhat az ékszerek által elindított beszélgetésekhez, melyekről nem is tudok.

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a munkáddal kapcsolatban?

Gyakran kapok köszönő email - eket, fényképeket, melyeken viselik az általam készített ékszereket és mindegyikhez mellékelnek néhány sort is, elmesélnek néha konkrét eseményeket is, melyben szerepük volt az ékszereknek, hogyan szólította meg pl. az igés nyakláncot viselő hölgyet valaki a villamoson. Persze néha támadnak is, bálványnak titulálják az igés ékszereimet, a kedvesebbek finoman intenek, hogy szerintük rossz úton járok, míg mások fenyegetnek, hogy elkárhozom, ha ezt nem hagyom azonnal abba. Az elején fájtak ezek a megjegyzések, elbizonytalanítottak, többször tartottam önvizsgálatot, imádkoztam a munkám felől, de az Úr sokszor üzent nekem: hasznos a munkám, folytassam bátran.

 

Hol találkozhatnak veled az érdeklődők? Hogyan léphetnek veled kapcsolatba?

Egyelőre az internet a JK Keresztény Ékszer fő mozgástere, a webáruházamon ( www.keresztenyekszer.com ) keresztül tudnak az érdeklődők vásárolni és egyedi rendeléseket is leadni. Az ékszereket Budapesten át is lehet venni, de ha ez valakinek messze van, szívesen postázom őket. Ezen kívül érdemes figyelni a facebook oldalamat is ( https://www.facebook.com/keresztenyekszer/ ), ahol nagyon aktívan vagyok jelen, ott jelzem, ha személyes vásárlásra is van lehetőség, mint például most május 27 - én az Ez az a nap rendezvényen, a Misszió Expó területén, 12,00 - 15,00 között :) Várok mindenkit szeretettel!

Köszönöm az interjút! Drága Kata! Isten áldjon meg téged és a munkádat továbbra is!

​Soldigo INTERJÚ KATÁVAL


Miért kezdtél saját vállalkozásba? Mivel foglalkoztál az üzleted előtt? Ez leköti a teljes idődet vagy még egyébbel is foglalkozol?

Két kislány édesanyjaként éveket voltam otthon, s mikor 10 év után újra munkába kellett álljak, elképzelhetetlen volt számomra, hogy egy munkahelyhez / főnökhöz alkalmazkodva kelljen újra élnem az életet, miközben bármikor szükség lehetett arra, hogy otthon maradjak néhány napot, a gyerkőcök betegségei miatt pl. Szóval, a szabadságot választottam, legalábbis azt hittem, hogy vállalkozónak lenni szabad manapság. Főállásban csinálom, bár néha elgondolkodom azon, hogy jó lenne, egy 4 órás állás, de olyat nem könnyű manapság találni és én túlságosan szeretem az általam teremtett munkát ill. munkahelyet, úgyhogy egyelőre maradok a napi 8 órás ékszerkészítésnél.

Mi az üzleted története?

Az elmúlt tíz év során azt tapasztaltam, hogy 3 – 4 évente 180 fokos fordulatot vesz az életem, ha munkáról van szó. Korábban nem voltam ennyire nyughatatlan ember, de mostanában gond nélkül tanulok meg szinte bármi újat, ha úgy hozza az életem, hogy erre van szükség. Talán egy közös jellemzőt azért megfigyelhetünk, szeretek a kezemmel dolgozni, a semmiből valamit létrehozni, most éppen kézműves ékszereket. Számomra nagyon fontos, hogy az általam készített nyakláncok, karkötők ne csupán díszként funkcionáljanak rajtunk, ezeknek a daraboknak ennél sokkal fontosabb feladatuk van, üzenetet közvetítenek, leginkább a bibliából. Szerencsére ezt a vásárlóim is hasonlóan gondolják, így nálam szinte minden egyedi kérésre készül, személyre szabottan.

Honnan jött a név?

Keresztény Ékszer. A név adta magát, keresztény tartalmú ékszereket készítek, keresztény embereknek, ez a legpontosabb elnevezés.


Hol találod meg a termékeid elkészítéséhez szükséges anyagokat és eszközöket?

Alapvetően két technikával foglalkozom, ebből az egyik az üveglencsés ékszerek készítése, melyekhez már nagyon könnyen talál az embere alapanyagot. Leginkább a neten szeretek vásárolni, jól bejáratott helyekről, pár kattintás és hozza a futár a termékeket. Kényelmes és olcsóbb, mintha magam járom a várost … A másik technika a “metal stamping”, egy itthon még alig ismert módja az egyedi, feliratos ékszerek készítésének. Mivel Magyarországon nem ismerjük, eszközök, alapanyagok sem állnak rendelkezésre, mindent az USA – ból, Angliából rendelek. Az anyagok súlya miatt ( acél, alumínium, réz ) a postaköltség kifizetése sokszor fájdalmas … de egyelőre nincs más forrásom.


Mi inspirál hogy ilyen csodálatos termékeket alkoss?

A vevők, a konkrét vagy nem is annyira konkrét elképzeléseikkel. Minden alkalommal születik valami új, néha nehezen jutunk el a megrendelésig, néha nagyon pontos instrukciókat kapok – mindkettő változatot szeretem, ezt nem lehet megunni.


Van jelen pillanatban kedvenc terméked?

Hogyne, az mindig van. Mindig valami más. Most a karkötőim. S úgy tűnik egy rugóra jár az agyunk a vevőkkel, mert ők is ilyeneket rendelnek mostanában. Lehet gyöngyös vagy alumínium lap, felirattal, szeretem őket.


Mik voltak azok a kihívások és nehézségek amelyekkel szembesültél a vállalkozásod első fázisában? Mi motivált hogy folytasd?

Vállalkozni nem könnyű manapság, főleg, ha az ember tényleg be akarja tartani a játékszabályokat és meggyőződésem, hogy mindenki így kezdi az elején. De nem könnyű, tudjuk milyen sok a kötelező fizetnivaló, okosan kell mérlegelni, tényleg kitermeli – e a vállalkozás a bérelt irodát pl. Én most ezzel küzdök, bizony rájöttem, erről a luxusról le kell mondjak, marad az otthonról dolgozás, de bízom benne, hogy ez majd változni fog idővel.


Mennyi időbe telt, amíg megjelentek az első vásárlóid? Mit tettél hogy megszerezd és megtartsd az ügyfeleidet?

Az első vásárlóim az ismerőseim körül kerültek ki. Utólag azt gondolom, ez egy kicsit veszélyes, mert ők azok, akik mindig lelkesednek, sosem akarnak megbántani és a legnagyobb jó szándék ellenére is, félrevihetnek. Az elején senki sem csinálja 100% – osan, amit csinál, sokat kell tanulni, tökéletesíteni a technikán, jobb alapanyagokat beszerezni stb. Ha sokan vannak körülötted, akik csak és kizárólag dicsérnek, tovább tart, míg rájössz, esetlegesen min kell javítani.


Mik a terveid a jövőre nézve? Szándékozol új termékeket bevezetni?

Természetesen tele vagyok új ötletekkel, tervekkel, néha sokkal többel is, mint amennyire van visszaforgatható tőke, de a kétszemélyes vállalkozásunk másik tagja – a férjem – szerencsére vissza tud ilyenkor fogni.

Soldigo INTERVIEW WITH KATA

What is the story behind your store?

In the past ten years I came to the recognition that , when it comes to work, my life takes a 180 degree turn every 3-4 years. I didn’t use to be such a restless person before, but now I can easily learn almost anything new, if need be. However, the common feature is that I love to work with my hands, creating something out of nothing, and they are handcrafted jewelry, at the moment. I find it very important that the necklaces and bracelets that I make aren’t just decorative in their function, but these pieces have a way more important role of transmitting a message, mostly from the Bible. Thankfully, my customers are fully aware and on the same page, and so almost everything is a custom made piece, made for a personalized order.


Why did you decide to start your own business? What did you do before you started the shop? Are you doing it full time? If not, what else do you do?

As mother of two girls, I spent years at home, and when -after 10 years- I had to return to work, I could not imagine my life revolving around a job/a boss, while I could be needed anytime at home, for a couple of days, when the girls were sick, for instance. So, I choose freedom, or that’s what I thought, that being an entrepreneur means to be free. I do it as a full-time job, but sometimes I do think I should get a part-time job, however, that is really hard to find nowadays and I like the work I created for myself way too much, so I stick with the making of jewelry, 8 hours a day.


How did you come up with this name?

Christian Jewelry. The name was kind of obvious, I am making jewelry with Christian message, for Christian people, so this was the most accurate name.


Where do you find the necessary tools and material that you use for creating your products?

I am dealing with two techniques, one is the glass tile jewelry, and finding materials for this is quite easy. I usually prefer to buy online, from sources I have known for some time, a few clicks and the courier brings the products. It is simpler and more comfortable than if I have to wander around the city…The other technique is the “metal stamping”, that is an almost unknown way of making stamped, personalized jewelry. Since it isn’t well-known in Hungary, there aren’t any tools or materials at our disposal, therefore I order everything from the USA and England. Due to the weight of the materials (steel, aluminium, copper) paying for the shipping is often painful… but I don’t have a choice yet.


What inspires you to create your amazing products?

The buyers themselves, with their well-defined or not-so-well-defined ideas. Something new comes to life every time, sometimes we have a hard time arriving to the order, sometimes I get very clear instructions- I love both options, you cannot not love that


Do you have a favourite product at the moment?

Of course, I always do. And it is always something different. Now, it is my bracelets. And it seems that my buyers are into the same things since that is what they are mostly ordering lately. Pearls or aluminium plate, stamped, I love them all.


What were the challenges you had to face in your business’ early phase? What has kept you motivated?

Being an entrepreneur is not easy these days, especially if one really wants to respect the rules and I do believe that everyone starts out that way. It isn’t easy, there are many compulsory fees, we have to weigh if the business makes enough money to pay the office rent for, example. This is what I’m dealing with right now, I realised this was a luxury I had to give up, so I am working from home, but I trust that this will soon change.


How long did it take before you started having customers? What did you do to acquire and to keep customers?

My first buyers were my acquaintances. Now, I believe that this is somewhat dangerous, because they are always enthusiastic, they never want to hurt my feelings and by meaning the best, sometimes they can lead me on. At first, nobody gives his 100%, there is a lot to learns and to perfection the technique, buying better materials etc. If you are surrounded by many people who compliments you all the time, it may take you a longer time to realise where you need to improve something.


What are your plans for the future? Do you plan on introducing new products?

Of course I do have a lot of new ideas and plans, sometimes more than what I have reinvested budget for, but luckily, the other member of our business-my husband- can stop me in those moments

A PAX TV riportja velem  a 2014-es

Keresztyén Könyvvásárról

Cégnév: XEEM Kft.

Ügyvezető igazgató: Nagy Szabolcs

Székhely: 1086 Budapest, Teleki tér 10. félemelet 1.

Üzlet: 1074 Budapest, Dohány u. 80. 

Adószám: 22671798-2-42 / Cégjegyzékszám: 13-09-137308

Bankszámlaszám: K&H Bank 10400171-50526568-86771002

Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi cégbíróság

Szerződés nyelve: magyar

Kapcsolattartó: Nagyné Jakab Kata Elérhetőség: info@keresztenyekszer.com

Telefon: +36 1 780 3253 Weboldal: www.keresztenyekszer.com

Tárhely szolgáltató: www.wix.com

bottom of page