Utánvét belföldön ( készpénzes fizetés átvételkor )

Kedves Vásárlóm!

Webáruházunkban - többek között - utánvétes szállítási lehetőséget is kérhetsz rendelésedhez. Amennyiben belföldi címre kéred a kiszemelt ékszereket, megkérlek, olvass tovább, ha határon túlra kéred a postázást, akkor kattints ide, a téged érintő infókhoz.

Belföldön a szállítást minden esetben az MXP futárcég végzi, ami technikailag úgy néz ki, hogy ha munkanapon reggel 8,00 - ig beérkezik a rendelésed és az ékszer készen van, esélyes, hogy aznapra meg is tudom rendelni neked a futárt.

 

Például: te leadod rendelésed kedden 7,50 - kor, én megrendelem a futárt, aki aznap kora délután elviszi tőlem a csomagodat és másnap, tehát a példa szerint szerdán 8,00 - 18,00 között fog nálad csengetni a megadott címen. A kézbesítésről kapsz a futárcégtől is egy email - t, melyben megtalálod a csomagszámot, a követéshez szükséges linket, az ügyfélszolgálat telefonszámát, így ha pontosítani szeretnél velük valamit ( másik cím, időpont ) van rá lehetőséged :)

Nagyon ritkán előfordul - szerintem azért, mert kicsik a borítékok és nincsenek így annyira szem előtt :P -, hogy csak két nappal később, tehát pl. csütörtökön kézbesítik a küldeményt. Szerződés szerint ez nem szabályos, de a futárcégnél is emberek dolgoznak, néha tévednek, ebben kérem a megértésedet.

 

Tehát, te kedden rendelsz, szerdán megkapod a csomagot és fizetsz a kézbesítőnek, nekem pedig utal az MXP. Elméletben ez így működik :)

DE! Az utóbbi időben többször belefutottam olyan vevőbe, aki nem érti a fenti folyamatot, ezért pár plusz infó következzék:

- olyan címet adj meg kérlek, ahol valaki át fogja tudni venni a csomagot napközben ( munkahely, nagyi címe stb. ),

- a kiszállítás munkanapon, 8,00 - 18,00 között bármikor megtörténhet, nem, nem tudom elintézni, hogy pl. 11,25 - re érjenek oda hozzád, sajnos,

- létezik szombati kiszállítás, igen, de annak nagyon magas a felára, ezzel kalkulálj, ha kéred,

- ha el is éred az ingyenes szállítás értékét ( 15 000.- ), utánvét esetén mégis fel kell számoljam a futár díját; ez a kedvezmény csak előreutalással lehetséges, mert bizony a futárcégtől én csak 1 - 1,5 hetes késéssel kapom meg az utánvét összegét,

- ha citromail / freemail - es az email címed, előfordulhat, hogy nem kapsz értesítést a futárcégtől, azaz  nem kapod meg a csomag adatait, ha szükséged lenne rá,

- amennyiben elsőre valamiért nem sikerül összefutni a futárral, nincs gond :) Az árban ( 1590.- ) kétszeri kézbesítés foglaltatik benne, tehát a futár másnap újra érkezik.

 

- akkor van  gubanc, ha két alkalommal sem sikerül a kézbesítés, mert utána kérdés nélkül visszahozzák nekem a csomagot és már számlázzák is ki az 1590 ft - ot. A szállítási infók c. emailemben mindig leírom a csomagszámmal együtt, ha ez az eset áll fenn, akkor a szállítást ki fogom neked számlázni, te pedig át kell utald nekem. Akkor is, ha defekted volt, ha lemerül a telefonod és azért nem ért el a futár stb.  Szívesen elküldöm neked újra a csomagot, még ha vissza is szállították hozzám, de ebben az esetben előre el kell utalnod mind az ékszer(ek), mind a szállítási költségek árát.

Szeretettel, de keserű tapasztalatokkal a hátam mögött írtam a fenti sorokat, megkérlek, csak akkor rendelj utánvéttel tőlem csomagot, ha a fentiekkel egyet tudsz érteni.

Köszönettel,

Jakab Kata